Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
9.08.2022
Yazı Boyutu
A

130’UNCU DÖNEM STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ DİPLOMA SEVİNCİ YAŞADI



DHMİ Havacılık Akademisi’nde eğitimlerini başarı ile tamamlayan Stajyer Hava Trafik Kontrolörleri mezun olmaya hak kazandı.

Türkiye’deki havalimanlarının Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalışacak olan Stajyer Hava Trafik Kontrolörleri, DHMİ Havacılık Akademisi’nde 13 Ağustos 2021 tarihinde başlayan 130. Dönem Temel Hava Trafik Kontrol Kursu, (Meydan Kontrol /Yaklaşma Manuel) 5 Ağustos 2022 tarihinde sona erdi. Temel Hava Trafik Kontrol eğitimlerinin teori kısmı, uzaktan eğitim yöntemi ile başarıyla tamamlandı.  Uygulama eğitimleri ise Esenboğa Havacılık Tesisleri’nde devam etti.

Eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan mezunlara diplomaları DHMİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan törenle verildi.

Törende konuşan Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci, eğitimi başarıyla tamamlayan mezunları tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Modern eğitim vizyonu, uzman eğitmenler ve teknolojik altyapı imkânlarıyla DHMİ Havacılık Akademisi tarafından gerçekleştirilen Hava Trafik Kontrolörlerinin temel ve hizmet içi eğitimleri, personelin mesleki tüm yeterliliklere sahip olması gereğinin bilinciyle yürütüldüğünü belirten Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci, “Görevi nedeniyle şehir dışında bulunan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin adına hepinizi sevgi ile selamlıyorum. 13 Ağustos 2021 tarihinde başlayan Temel Hava Trafik Kontrol Kursu’nun, yoğun eğitim süreci tamamlandı. Mezun olan 58 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü sektörün en önemli mesleklerden biri olan Hava Trafik Kontrolörlüğünü icra etmek için göreve başlayacaklar. Yeni başlayacak arkadaşlarımızla birlikte Hava Trafik Kontrol personeli sayımız 2008’e yükselmiş oldu” dedi.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. 130. dönem birincisi Uğur Küçük Terzi’ye diplomasını Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci takdim etti. 130. dönem ikincisi Elif Naz Aral diplomasını Teftiş Kurulu Başkanı Erdinç Kahraman’dan aldı.  130. dönem üçüncüsü Halil İbrahim Doğan’a ise diploması İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Çiğdem Güvenç tarafından verildi.

Törende Daire Başkanları, Daire Başkan Yardımcıları ve Esenboğa Havalimanı Başmüdürü de hazır bulundu.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER