Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
4.06.2021
Yazı Boyutu
A

127 VE 128’İNCİ DÖNEM HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ DİPLOMALARINI ALDI



DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin ihale sonrası yaptığı konuşmada Antalya'yı dünya turizminin başkenti yapacak yatırımlara imkân sağlayan ihalenin sonucunun hayırlı olmasını diledi.

DHMİ Havacılık Akademisi’nde eğitimlerini başarı ile tamamlayan hava trafik kontrolörleri diplomalarını alarak görevlerine başladı.

Türkiye’deki havalimanlarının Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalışacak olan hava trafik kontrolörleri, DHMİ Havacılık Akademisi’nde 2 Aralık 2019 tarihinde başlayan 127-128. dönem temel hava trafik kontrol eğitimlerini 4 Haziran 2021’de tamamladı.

Eğitimlerin büyük bir kısmı pandemi dönemine rastlamasına rağmen, uygulama eğitimleri Sağlık Bakanlığı Covid Rehberi’nde yer alan şartlara uygun olarak devam etti.

Teorik eğitimlerin uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildiği kursta 70 stajyer hava trafik kontrolörü mezun olarak diploma almaya hak kazandı.

DHMİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen diploma töreninde konuşan Genel Müdür Yardımcımız İsmail Seray Mürey, kendisinin 41. dönem mezunu olarak göreve başladığını belirterek şunları söyledi: “Hava trafik kontrolörlüğü dünyanın en zor üç mesleğinden biri. Bu meslekte insanların hayatı söz konusu. Hava trafik kontrolörlüğü bütün dünyada büyük itibar gören bir meslek. Mesleğinizin kıymetini bilin. Sormak ve öğrenmek istediğiniz bir şey olursa, gerek hocalarınız gerek biz yöneticiler her zaman yanınızdayız. Hayatınızda başarılar.”

Genel Müdür Yardımcımız Enes Çakmak da zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik etti. Eğitimlerin verildiği beş farklı ilde kuleleri ziyaret ettiğini söyleyen Çakmak, sürecin ne kadar meşakkatli ve zorlu olduğuna bizzat şahitlik ettiğini söyledi. Havalimanlarının ülkemizin dünyaya açılan kanatlı kapıları olduğunu ifade eden Çakmak, “Burada sizlere çok iş düşüyor. Çünkü bu süreçte en zorlu görev sizlerinki. O yüzden çok dikkatli olmalısınız. Allah yolunuzu açık etsin. Hem görevinizde hem de bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. 127. dönem birincisi Furkan Talip Yılmaz ve 128. dönem birincisi Refik Behlül Çay'a diplomalarını Genel Müdür Yardımcısı Enes Çakmak takdim etti. 127. dönem ikincisi Musa Karadağ ile 128. dönem ikincisi Talip Fırfır, diplomalarını Genel Müdür Yardımcısı İsmail Selay Mürey’den aldı.  127. dönem üçüncüsü Ayşenur Dereköy ile 128. dönem üçüncüsü Fatih Kardaş’a diplomaları Havacılık Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Yıldız tarafından verildi.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER