Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
14.07.2020
Yazı Boyutu
A

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN'İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI



​​​​​​

Asırlar boyunca verdiğimiz varlık-yokluk ‪mücadeleleri zincirinin en son ve en mühim halkası olan 15 Temmuz destanının yazıldığı kutlu gecede Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşan aziz milletimiz, devletin bekası için göğsünü tanklara siper etmekten çekinmedi.
 
Milletin zaferi ile sonuçlanan o geceyle birlikte bu vatanın istikbal ve iradesine el uzatanlara fırsat verilmeyeceği tüm dünyaya ispatlandı, darbeler devri de sonsuza dek kapanmış oldu.‬
 
"O gece içimizden Allah korkuyu almıştı" diyen gaziler ve gül bahçesine koşarcasına tereddütsüz şehadete koşan kahramanlar, hainlerin heveslerini kursağında bıraktı çok şükür. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşan Milletimiz, canı pahasına yeni bir demokrasi destanı yazarak kukla bir meczubun sahneye koyduğu bu kanlı planı bozdu, hainlerin heveslerini kursaklarında bıraktı. 
Bundan böyle de istikbal ve iradesine ipotek koyma cüretini gösterenlere fırsat vermeyeceğini tüm dünyaya ispatladı, darbeler devrini de sonsuza dek kapatmış oldu.
 
Milletin o kader gecesinde birçok kamu kuruluşu kendi görev alanı ile ilgili olarak tarihi faaliyetlerde bulundu.
 
Milli kuruluşumuz DHMİ, bu kahraman kuruluşlar arasında müstesna bir yere sahip.
 
Bu şanlı destanın yazıldığı 15 Temmuz direnişinde, Atatürk Havalimanı girişleri darbeci askerler tarafından tanklarla kapatılmış, kule hainlerce ele geçirilmişti. 
 
Diğer birçok havalimanımız da isyancıların tasallutu altındaydı.
 
O kritik gecede kıymetli mesai arkadaşlarımız büyük bir beceri ve cesaretle hain darbecileri, piste çıkardıkları iş makinaları ile engellediler. 
 
Değerli hava trafik kontrolörü arkadaşlarımız Muhterem Cumhurbaşkanımızın uçağının salimen havalimanına inmesi için ellerinden geleni yaptılar. İnisiyatiflerini milletin çıkarları istikametinde kullandılar, demokrasimize karşı düzenlenen girişime sonuna kadar direndiler. 
 
Tüm havalimanlarımızı hainlere karşı milletin sağlam kalesi haline getiren cesur, fedakâr mesai arkadaşlarıma bir kere daha içten teşekkürü borç biliyorum. 
 
Vatanı, bayrağı uğruna tereddütsüz canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor; şanlı gazilerimize saygılarımı sunuyorum.
 
 
HÜSEYİN KESKİN
DHMİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI
VE GENEL MÜDÜRÜ
 
 
 

​​​


​​

Milat - 15 Temmuz 2020​​
 
App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER