Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
24.06.2020
Yazı Boyutu
A

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU, MİLLÎ SAVUNMA BAKANI AKAR, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK İLE KAYSERİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU



Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, 25 Haziran 2020 Perşembe günü, çeşitli programlara katılmak üzere Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Kayseri’ye gitti. 

‘Uçan kale’nin kokpitinde İnceleme

-Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "uçan kale" olarak nitelendirilen A400 M uçağının bakım ve retrofit faaliyetlerini inceledi.

Aspilsan’a Ziyaret

Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile birlikteki, Bakan Akar ve Varank, ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'yi ziyaret ettiler. Ziyarette Aspilsan Genel Müdürü Ferhat Özsay, bakanlara bilgi verdi. Programa, AK Parti Kayseri milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Kayseri Valiliğine Ziyaret

Bakan heyeti, Kayseri programları kapsamında, Kayseri Valiliğini ziyaret ederek, Vali Şehmus Günaydın’dan bilgiler aldılar.

Bakan Karaismailoğlu, valilik ziyaretinde, yatırım programının kesinleşmesinin ardından hızlı trenin Kayseri’ye de geleceğini ifade etti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kayseri genelindeki projeleri bugün yeniden değerlendirme imkanı bulduklarını, devam eden projelerin bir an önce bitmesi için gerekli talimat ve takipleri yapacaklarını aktardı.

Karaismailoğlu, “Kayseri'yi de hızlı trenle buluşturacağız”

Kayseri’ye ulaştırma ve altyapı yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi; 

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kayseri'ye çok değerli hizmetlerimiz olacak.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Kayseri'ye yakışan projelere de biz her zaman geleceğiz. En kısa zamanda Kayseri tramvayının ihalesini yapacağız. Bu yıl içinde çalışmalar başlayacak, kısa sürede bitirip Kayserililerin hizmetine sunacağız. 

Kayseri Havalimanı Terminali'nin projesi bitti, yatırım programına alıp bu yıl inşaatına başlamayı planlıyoruz. Kayseri'ye yakışır bir terminal olacak. 

Türkiye genelinde büyük bir demir yolu atılımı var. Kayseri de bundan nasibini alacak. Demir yolu yatırımları hem maliyet olarak çok yüksek yatırımlar hem de uzun süreli yatırımlar, ağır bir sanayi var. 

Kayseri'nin merakla beklediği yüksek hızlı tren hattı var. Yerköy Kayseri Hattı'nın projeleri tamamlandı, planlamalarımızı yapıyoruz. Yatırım programını kesinleştirdiğimizde Kayseri'yi de hızlı trenle buluşturmuş olacağız. Kayseri'den bir vatandaş buradan Konya'ya, İstanbul Halkalı'ya ulaşabilecek."

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER