Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
9.02.2022
Yazı Boyutu
A

BARKOD DEMİRBAŞ TAKİP SİSTEMİ (RFID) İLE ENVANTER SAYIMI KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Kuruluşumuz envanterinde bulunan sabit kıymet ve kayda tabi demirbaş nitelikli malzemelerin tamamının 2021 mali yıl sonu fiziki sayımları, Barkot Demirbaş Takip Sistemi (RFID) ile çok kısa bir sürede gerçekleştirildi. DHMİ, toplam işlem hacmi (255.641 adet) göz önüne alındığında; Genel Müdürlük ve havalimanlarının tümünde RFID sistemini uygulayan ilk kamu kuruluşlarından oldu.

1991’e kadar Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı Merkez İkmal Müdürlüğü tarafından manuel olarak yürütülen stok kontrol ve envanter kayıt takip işlemleri; 2007 yılında, Genel Müdürlük ve havalimanlarının tamamı DHMİ online sistemine dâhil edilerek, dijital ortamda yapılmaya başlandı. Yıl sonu sayımı, tahsis yeri değişiklikleri, demirbaş nitelikli malzemelerin fiziki takip ve kontrolü işlemlerinin de DHMİ online sistemine entegre edilmesi amacıyla 2017 yılından itibaren pilot bölge seçilen Genel Müdürlük, Hava Trafik Kontrol Merkezi ve Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü’nde işlemler RFID Sistemiyle gerçekleştiriliyor. 2021 yılında sistemin dâhil edildiği diğer 48 havalimanında da yıl sonu sayımları RFID ile yapıldı.

Malzeme ve yıl sonu sayımlarının çok daha kısa sürede yapılması, kayıtların daha sağlıklı tutulması ve fiziki mevcutların tespitiyle eş zamanlı olarak online takip edilmesi yönünde yararlı sonuçlar veren RFID Sistemi kapsamında yapılacak uygulamaya ön hazırlık amacıyla; 2021 yılında, üç farklı dönemde mal sorumlusu, depo memuru, mübayaa memuru ve birim mutemetlerinden oluşan toplam 1421 personele eğitim verildi.

Değerlendirme aşamasının dijital ortamda anlık yapılabilmesine ve fiziki mevcut ile kayıtlar arasındaki uygunluğun hızlı bir şekilde kontrolüne imkân veren uygulamanın zaman, maliyet ve fayda analizi kapsamında uzun vadede azami tasarruf sağlayacağı öngörülüyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER