Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
26.04.2022
Yazı Boyutu
A

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN : "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MESAFE KATETTİĞİ ALANLARDAN BİRİ HAVACILIK SEKTÖRÜ"



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'nin en büyük mesafe katettiği alanlardan birinin havacılık sektörü olduğunu belirtti.

Yapılan yatırımlarla Türkiye'nin dört bir yanında 26 olan havalimanı sayısının 57'ye çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, vatan topraklarının hiçbir köşesinin bu hizmetten mahrum kalmaması için havalimanı yapmaya uygun arazisi olmayan şehirler için deniz doldurarak bu imkânın da sağlandığını söyledi.

Daha önce Ordu-Giresun Havalimanı'nın bu şekilde inşa edilerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Erdoğan, denizi doldurarak elde edilen arazi üzerinde yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nda da bitme aşamasına gelindiğini bildirdi.

Rize-Artvin Havalimanı faaliyete geçtiğinde coğrafi özellikleri nedeniyle kara yolu ulaşımında güçlükler yaşanan Doğu Karadeniz bölgesinin herkes için kolayca erişilebilir bir yer olacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah 14 Mayıs'ta da Rize-Artvin Havalimanımızın açılışını yapacağız. Yurt içi ve yurt dışından Doğu Karadeniz bölgesine ve Gürcistan'a gidecek yolcular artık bu havalimanını kullanabileceklerdir. Havalimanımız kendi vatandaşlarımıza sağladığı kolaylıklar yanında bölge ülkeleri ile aramızdaki siyasi, sosyal ve ekonomik bağlantıyı da güçlendirecektir. Hızlı ve konforlu ulaşım imkânı sayesinde Doğu Karadeniz'in görenleri mest eden, görmeyenleri hayıflandıran tabii güzellikleri ve insani zenginlikleri turizm yoluyla ekonomimize kazandırılacaktır.

Bununla kalmıyoruz, Bayburt Gümüşhane Havalimanı da süratle devam ediyor. İnşallah onu da en kısa zamanda bitireceğiz. Bu arada Yozgat Havalimanı'nı da yine en kısa zamanda bitireceğiz. Onu da ülkemize, milletimize kazandıracağız."

"SON 6 AYDA 3 YENİ HAVALİMANI VEYA TERMİNAL BİNASINI MİLLETİMİZİN EMRİNE VERMİŞ OLUYORUZ"

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy bölgesinde deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen havalimanının temelinin Nisan 2017'de atıldığını anımsatan Erdoğan, çevre düzenlemeleri de bittikten sonra Rize ve Artvin'in ortaklaşa kullanacağı havalimanına kavuşacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında Gaziantep Havalimanı yeni terminalini, mart ayında da Tokat Havalimanı'nın hizmete açıldığını hatırlatarak, "Sadece son 6 ayda 3 yeni havalimanı veya terminal binasını milletimizin emrine vermiş oluyoruz." diye konuştu.

Deniz üzerine dolgu yapılarak 3 milyon metrekarelik alanda inşa edilen pist, apron ve tüm altyapı imalatları tamamlanan Rize-Artvin'in, Türkiye'nin 57'nci havalimanı olacağını söyleyen Erdoğan, böylece deniz doldurularak inşa edilen dünyadaki 5 havalimanından beşincisinin Rize-Artvin Havalimanı olacağını kaydetti.

Yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi, 3 kilometre uzunluğundaki pisti, 3 taksi yolu, 3 apronu, 32 bin metrekarelik terminal binası, 448 araç kapasiteli otoparkı ile bu havalimanının bölgesi ve Türkiye için gurur abidesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, yöre mimarisine uygun terminal binası ile 36 metre yüksekliğe sahip çay bardağından esinlenerek tasarlanan kulesinin de havalimanına ayrı bir hava kattığını dile getirdi.

Erdoğan, Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağa kadarki yolculuğunu bölgedeki tarihi ve etkileriyle birlikte anlatmak üzere bir de çay müzesinin yer alacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın ülkeye, millete, bölgeye hayırlı olmasını diledi, eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER