Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
17.02.2023
Yazı Boyutu
A

DEVLETİMİZİN TÜM İMKÂNLARIYLA BÖLGEDEKİ HAVALİMANLARINDA 7/24 MİLLETİMİZE HİZMET VERİLİYOR



Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber eden DHMİ, bölgedeki havalimanlarında 7/24 milletimize hizmet veriyor.

Depremin ilk saatlerinde, bölgedeki havalimanlarında görev yapan 3333 mesai arkadaşımıza destek olmak üzere genel müdürlük ve diğer havalimanlarımızdan 1263 personelimiz, süratle bölgeye sevk edildi. Tüm birimlerimizin koordnasyon içinde ve seferberlik şuuruyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda,  felaketin ilk günü pisti hasar gören Hatay Havalimanı hariç diğer havalimanlarımız uçuşa hazır hale getirildi. Pist onarım çalışmaları DHMİ koordine ve kontrolünde başlatılıp hızlı bir şekilde tamamlanan Hatay Havalimanı kısa sürede hizmete verildi.  

Havalimanlarında yürütülen yoğun çalışmalara yardımcı olmak ve koordine etmek maksadıyla Genel Müdürlük ve diğer havalimanlarından 50 üst düzey yönetici görevlendirildi. 

Ayrıca tamamen arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere hızlı bir şekilde bölgeye gönderilen 527 ARFF personeli tarafından enkazlardan 210 depremzede sağ olarak kurtarıldı. 

Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa GAP, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Hatay ve Elâzığ Havalimanlarında; 6 Şubat-10 Mart tarihlerinde 13.013 iç hat ve 1.740 dış hat olmak üzere askeri ve sivil hava araçları ile toplam 14.753 uçuş trafiği  gerçekleşti.

Tahliye amaçlı sivil hava araçları ile 6 Şubat-10 Mart tarihleri arasında 549.069 gelen ve 745.651 giden olmak üzere toplam 1.294.720 yolcuya hizmet verilmiş olup 16.341,6 ton insani yardım malzemesi deprem bölgesindeki havalimanlarına ulaştırıldı.

DEPREMLERDE 17 KARDEŞİMİZ HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞTU

Onları hiç unutmayacak, daima kalbimizde yaşatacağız

 

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER