Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
24.08.2023
Yazı Boyutu
A

DHMİ CNS KALİBRASYON LABORATUVARININ BÜYÜK BAŞARISI



DHMİ CNS Kalibrasyon Laboratuvarı, belirli parametreler üzerinden başarılı sonuç elde eden ilk 3 laboratuvar arasında yer aldı.

DHMİ Elektronik Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2017 yılından bu yana kalibrasyon faaliyeti yürütmekte olan CNS Kalibrasyon Laboratuvarı, akredite olan ve olmayı planlayan laboratuvarların yeteneklerinin karşılaştırılması amacıyla TÜRKAK ve TÜBİTAK UME’nin iş birliğiyle düzenlenen RF ve mikrodalga güç ölçümleri ile ilgili LAK çalışmasına katıldı.

Çalışmada; DHMİ CNS Kalibrasyon Laboratuvarı, çalışmaya katılım sağlayan 11 laboratuvar arasında, "Denklik derecesi (D)" ve "En değerleri" üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda tüm ölçüm büyüklüklerinde başarılı sonuç elde eden ilk 3 laboratuvar içerisinde yer aldı.

Laboratuvarlar arası karşılaştırmalar ve yeterlilik deneyleri, kalibrasyon/deney laboratuvarlarının teknik yeterliliklerinin değerlendirilmesinde önemli bir araç olarak görülüyor. Akredite olan veya akreditasyon için başvuran laboratuvarlar için; akreditasyon kapsamındaki her bir ölçüm büyüklüğüyle ilgili bir Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma ve/veya bir Yeterlilik Testi (YT) programına katılım ve başarılı sonuç elde edilmesi, TÜRKAK tarafından aranan gerekliliklerden birini oluşturuyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER