Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
1.02.2022
Yazı Boyutu
A

DHMİ HAVACILIK AKADEMİSİ 5 YAŞINDA!



Kurulduğu günden bu yana uluslararası standartlarda eğitim vererek, Türk havacılık sektörüne hizmet eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Havacılık Akademisi, 5. yılını kutladı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin, bu konuda Twitter hesabından (@dhmihkeskin) yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:

Modern eğitim vizyonu ile yenilenen DHMİ Havacılık Akademisi bilginin gücüne inanarak çıktığı yolda 5 yılı geride bıraktı.

Geleceğe yürüyüşünü kurum içi ve sektörel eğitim faaliyetleri ile destekleyen #DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!

DHMİ HAVACILIK AKADEMİSİNDE 5 YILDA 165 BİN 555 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

2017 yılında yeni eğitim vizyonu ile yapılanan DHMİ Havacılık Akademisi, eğitim ve hizmet kalitesi bakımından, üyesi olduğu ICAO ve EUROCONTROL kriterlerine göre verdiği kaliteli eğitimle takdir topluyor.

Havacılık Akademisinin kuruluşundan bugüne, 165.555 kursiyer yüz yüze/online eğitim gördü ve 143.546 kursiyer sertifika aldı.

Akademi, havacılıkla ilgili kurum ve kuruluşlara verilen eğitim geliri olarak toplam 7.423.368,80 TL kazanç sağladı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ONLİNE EĞİTİM

Pandemi döneminde gerekli teknolojik altyapıyla süratle donatılan akademide eğitimler "Uzaktan Eğitim Platformu" üzerinden verilmeye başlandı.

Bugüne kadar havacılığın 23 farklı konusunda,  165.555 kursiyere online ve video tabanlı olarak eğitim verildi. Eğitimlere aynı sistem üzerinden devam ediliyor.

Akademi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Kapısı platformunu da en çok kullanan kuruluşlardan oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından alanında ilk yetkili eğitim kuruluşu sertifikasına sahip olan DHMİ Havacılık Akademisi, önceki yıllarda eğitim hizmeti alırken bu yönde de kendi yapılanmasını tamamlayarak yaklaşık 35 milyon TL tasarruf sağladı.

2021 YILINDA 48 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

DHMİ Havacılık Akademisinde 2021 yılında seyrüsefer ve işletme alanları başta olmak üzere tüm birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşık 48 bin personele eğitim verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

2021 yılı için planlanan eğitimlerin büyük bir bölümü, Havacılık Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca kullanıma sunulan “Eğitim Yönetim Sistemi” üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildi. Zorunlu hallerde ve uygulama eğitimlerinde yüz yüze eğitim tercih edildi.

Bu süreçte toplam 31 bin 800 kursiyerin katılımıyla, içerisinde ATC, AIM, ARFF ve SHT EĞİTİM/HAD gibi zorunlu eğitimlerin de yer aldığı 216 adet çevrimiçi ve video eğitim düzenlendi.

DHMİ EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ İLE 4,5 MİLYON TL TASARRUF SAĞLANDI

Eğitimlerin, Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilebilmesi sayesinde, yeni göreve başlayan personelin temel eğitimleri ile mevcut operasyonlarda yer alan personelin tazeleme eğitimleri gibi tüm eğitimler zamanında ve eksiksiz olarak tamamlandı. Eğitim maliyetlerinden olan harcırah, yolluk ve konaklama gibi harcama kalemlerinden de 4 milyon 151 bin 482 TL tasarruf sağlandı.

DHMİ Havacılık Akademisi tecrübeli personeli ve eğitim kadrosu ile sektörden gelen talepleri de karşılamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı personeli, Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Bölümü öğrencileri ile TAV, HEAŞ, HAVAŞ, THY, AYJET, AIRPAK şirketlerine de eğitim desteği sağlandı. 2021 yılında verilen kuruluş dışı eğitim hizmetleri sonucunda yaklaşık 1 milyon 200 bin TL gelir kaydedildi.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER