Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
28.09.2021
Yazı Boyutu
A

DHMİ HAVACILIK AKADEMİSİNDEN NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİNE EĞİTİM DESTEĞİ



DHMİ Havacılık Akademisinde, Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Bölümü öğrencilerine tamamlama eğitimi veriliyor.

DHMİ ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan eğitim protokolü gereğince Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Bölümünden mezun olup, Hava Trafik Kontrolörü lisans sınavına katılacak 30 öğrencinin 31 Ağustos’ta başlayan tamamlama eğitimi devam ediyor.

Eğitimlerin teorik kısımları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce onaylanmış eğitim planında yazılı usullere uygun olarak DHMİ bünyesinde görevli yetkili eğitmenler tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle veriliyor. 

Teori kısmının bitmesinin ardından Kuruluşumuz eğitmenlerince Nişantaşı Üniversitesi yerleşkesinde uygulama eğitimlerine başlanacak.

Bu süreçte öğrencilere teorik eğitimin yanında Meydan Kontrol, Yaklaşma Kontrol (Manuel/Radar), Saha Kontrol (Manuel/Radar) eğitimleri verilecek. Eğitim sürecinin 6 Mart 2022 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

DHMİ Havacılık Akademisi, verdiği uluslararası düzeyde eğitimlerle Türk havacılığına değer katmaya devam ediyor. Bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan personeli yetiştirirken diğer yandan da farklı kurum ve kuruluşların taleplerine cevap veriyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER