Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
14.04.2022
Yazı Boyutu
A

DHMİ İLE Azeraeronavigatsia (AZANS) ARASINDA İŞ BİRLİĞİ KARARLILIĞI



Azeraeronavigatsia (AZANS) Hava Trafik Kontrol Direktörü (AZANS) Farhan Guliyev başkanlığındaki heyet, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyetler arasında yapılan toplantıda iki kurum arasındaki iş birliği konuları ele alındı.

YK Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin Başkanlığındaki toplantıya YK Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş,  Elektronik Dairesi Başkanı Orhan Gültekin, Havacılık Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Yıldız, Hava Seyrüsefer Başkan Yardımcısı Rıdvan Çinkılıç ve ilgili şube müdürleri ile AZANS Hava Trafik Kontrol Direktörü Farhan Guliyev başkanlığındaki Azerbaycan heyeti katıldı.

ATM-CNS konularının görüşüldüğü Toplantıda, iki ülkenin hava seyrüsefer hizmetlerinde iş birliği ve her iki ülke hava sahasının optimum kullanımı alanındaki uluslararası gereklilikleri, oluşturulacak bir stratejik ortaklık ile birlikte hayata geçirilmesi yönünde girişim başlatıldı.

Toplantıda, iki kardeş devletin hava sahalarında uçuş emniyetinin sağlanması, hava seyrüsefer hizmetlerinin kalitesinin artırılması alanında karşılıklı destek verilmesi kararlaştırıldı.

Ülkemiz, sivil havacılık sektörü de dâhil olmak üzere; Azerbaycan'ın stratejik bir ortağıdır. Azerbaycan ve Türkiye'nin hava sahası, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan büyük ölçekli hava taşımacılığı zincirinde önemli bir rol oynuyor.

Atılan bu adım ile yapılacak hava sahası düzenlemeleri aynı zamanda Tek Kuşak, Tek Yol Küresel Ulaşım Projesi’nin hayata geçirilmesinde önemli bir katkı sağlayacak.

Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca; uçuşlar için uygulanan yol ücretleri, DHMİ ATM Ar-Ge projeleri, seyrüsefer ve havacılık muhaberesine yönelik elektronik sistemler ile temel ve ileri düzey hava trafik kontrolörleri eğitim konularında iş birliği yapılması kararı alındı.

Heyetin Esenboğa Havalimanı Havacılık Akademisine gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde Kuruluşumuz imkanları ile geliştirilen simülatör sistemlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.  

Toplantıda alınan kararlar ve ortaya çıkan güçlü işbirliği kararlılığından duyduğu memnuniyeti dile getiren YK Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin, "Tek millet, iki devlet" anlayışıyla iki devlet arasında en yüksek düzeye ulaşan iyi ilişkilerin sivil havacılık alanında da zirveye taşınmış olmasından gurur duyuyoruz. Derin kültürel, tarihi bağların ve ortak hedeflerin şekillendirdiği mevcut işbirliğinin daha da ileri noktalara taşınması için samimi gayretlerimiz devam edecek." şeklinde konuştu. 

 

 

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER