Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
15.03.2021
Yazı Boyutu
A

DHMİ TARAFINDAN İŞLETİLEN TÜM HAVALİMANLARINA SIFIR ATIK BELGESİ VERİLDİ



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 49 havalimanına Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından israfın önlenmesi ve doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla başlatılan ve sonrasında mevzuat haline getirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanları Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi aldı.

DHMİ, havalimanlarında oluşan atıkların yönetimi konusunda da çevre dostu ve sürdürülebilir havalimanı işletmeciliği ilkesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Kurulan  altyapı ve yapılan diğer çalışmalarla havalimanlarındaki tüm atıklar kaynağında ayrıştırılarak uygun şartlarda depolanıyor ve imha tesisleri ile belediyelerin düzenli depolama alanlarına ulaştırılıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar ise geri kazanıma gönderilerek ekonomiye katkı sağlanıyor, doğal kaynak tüketimi azaltılıyor.

Çevreye verdiği önem ile ulusal ve uluslararası yükümlü olduğu tüm mevzuat şartlarını hassasiyetle yerine getiren DHMİ yürüttüğü Karbonsuz Havalimanı Projesi ile de tüm çevre boyutlarını kontrol altında tutuyor.

GENEL MÜDÜRÜMÜZ KESKİN'İN PAYLAŞIMI

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin Twitter (@dhmihkeskin) hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER