Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
18.08.2023
Yazı Boyutu
A

DHMİ VE AZANS ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE "SOCEA" FAALİYETE BAŞLADI



Türkiye ile Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliğini amaçlayan protokol imzalandı.

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (AZANS) Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ve DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu tarafından imza altına alınan protokol ile Avrupa ve Asya ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu 'SOCEA' faaliyete başladı.

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan DHMİ YK Başkanı ve Genel Müdürü Keskin: “Vizyonumuz; bölgeden başlayarak çok daha büyük coğrafyalarda söz sahibi olmak…” dedi. 

Keskin; tek millet, iki devlet şiarıyla her koşulda birbirine destek olan iki büyük devletin iki büyük kuruluşu olarak çok önemli bir iş birliğini başlattıklarını ifade etti.

Tarihin derinliklerine kadar uzanan ve her alanda artarak devam eden iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin, bölge ve bütün dünya için örnek teşkil edecek seviyeye ulaşmasının son derece önemli ve gurur verici olduğunu belirten Keskin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçirerek Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşıyan DHMİ olarak, Azerbaycan'ın başarıdan başarıya koşan müstesna kuruluşu AZANS ile ortak stratejik hedeflere omuz omuza,  el ele yürümekten gurur duyuyoruz” dedi.

Keskin, iki ülke arasındaki kardeşlik duygularını, tüm dünyada olağanüstü gelişmelere sahne olan havacılıkta somut adımlarla zirveye taşıma kararlılığında olduklarını ifade ederek imza altına alınan protokolle; havacılıkta, gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, game changer olma yolunda emin adımlarla ilerlemek amacıyla iki kuruluşun güçlerini birleştireceğini belirtti.

Bölgeden başlayarak çok daha büyük coğrafyalarda söz sahibi olmak vizyonuyla ilk adımın birlikte atıldığını belirten Keskin, "Protokol ile faaliyete başlayacak olan Avrupa ve Asya ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu 'SOCEA', sadece iki ülke havacılığı için değil, küresel havacılık için de önemli bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

BÖLGENİN HAVA TRAFİK YÖNETİMİNDE ETKİNLİK ARTACAK

SOCEA'nın başlıca amacının bölgedeki hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliği sağlamak ve hava trafik yönetiminin etkinliğini artırmak olduğunu aktaran Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SOCEA, Avrupa ve Asya ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu olarak da çalışmalarını sürdürecektir. SOCEA hava seyrüsefer emniyetine ilişkin uluslararası bir iş birliği platformu olup, bölgedeki diğer ülkelerin de katılımına açıktır. Bundan sonraki adımımız, bölgenin önemine istinaden diğer ülkeleri de katılıma teşvik ederek, uluslararası teşkilatlar nezdinde hava seyrüsefer alanında uluslararası iş birliğini ve bölgenin etkinliğini artırmaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Türkiye Yüzyılına yakışır daha önemli ve büyük projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden, durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, can Azerbaycan'ımızın göz kamaştırıcı başarılarıyla temayüz eden kardeş kuruluş AZANS ile attığımız tarihi adımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ise, "Uçuşların tehlikesizliğini temin edecek bir platform yaratılması hem iki ülke hem de diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platformun yaratılması esasında ümit ediyorum ki gelecekte çok büyük önemli işler yapılacak" ifadelerini kullandı.

İmza töreninde Büyükelçi Ayşe Sözen, DHMİ Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanı Özcan Durukan, DHMİ Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, SHGM Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanı Oğuz Aldemir, İstanbul Havalimanı Başmüdürü Abdullah Enis Eker ile EUROCONTROL Şube Müdürü Berrin Turgut, İHL Başmüdür yardımcısı Ercan Üvenç ve iki kuruluşun diğer yetkilileri de hazır bulundu.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER