Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
19.12.2023
Yazı Boyutu
A

DHMİ’DE YER HİZMETLERİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR



Uçuşların daha güvenli ve emniyetli bir şekilde sağlanması amacıyla havacılık sektöründe faaliyet gösteren yer hizmet kuruluşlarının temsilcileriyle DHMİ Konferans Salonunda toplantı yapıldı.

22.11.2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda havacılık sektörüne ilişkin faaliyetlerin ulusal çıkarlarımız ve uluslararası ilişkilerimize halel getirmeyecek bir şekilde icra edilmesi; yasal düzenlemeler, denetimler ve gözetimlerle havacılığın diğer alanlarında olduğu gibi yer hizmetlerinde de hizmet kalite ve standartlarının en üst seviyeye getirilmesi konuları görüşüldü. 

Ayrıca Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği (SHY-22) kapsamında havalimanlarında sürdürülen yer hizmetleri faaliyetlerinin ICAO ve IATA tarafından belirlenen uluslararası standartlarda yapılmasının sağlanması, bu hususta sektör temsilcileri ile iş birliği ve koordinasyonun tesis edilmesi konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

ANKARA ESENBOĞA HAVALİMANI’NDA YER HİZMETLERİ SEMİNERİ YAPILDI

DHMİ İşletme Dairesi Başkanlığı koordinesinde Ankara Esenboğa Havalimanı Kongre Merkezinde Yer Hizmetleri Semineri gerçekleştirildi.

06-07.12.2023 tarihlerinde, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında yer hizmet atama iş ve işlemlerini yürütmekte olan personelin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin ilk gününde; havalimanlarında sunulan yer hizmetleri ve bu hizmetlerden dolayı kuruluşumuzca yürütülmekte olan hizmet tespitleri ile ilgili esaslar ve dikkat edilmesi gereken unsurlar konularında bilgilendirme yapıldı.

Seminerin ikinci gününde ise Çalışma Ruhsatları Temdit İşlemleri, IATA Standart Yer Hizmet Anlaşmaları ve Apron Plaka kayıtları ile ilgili evrak otomasyon sistemine eklenen modüller tanıtıldı.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER