Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
19.09.2023
Yazı Boyutu
A

DHMİ’NİN YERLİ VE MİLLÎ DIGITAL ATIS SİSTEMİ, DATA LİNK SAĞLAYICI SITA TARAFINDAN SERTİFİKALANDIRILDI



DHMİ’nin Digital ATIS (Automatic Terminal Information Service) sistemine, hava taşımacılığında bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon hizmetleri sunan data link sağlayıcı kuruluş SITA tarafından sertifika verildi. Sertifika ile ile Digital ATIS sistemi, dünya çapında yaygın bir veri ağına sahip bulunan SITA'nın data link altyapısını kullanacak. 

ATIS İLE DAHA HIZLI VE KAPSAMLI DİJİTAL İLETİŞİM

DHMİ tarafından tamamen kuruluş imkânlarıyla gerçekleştirilen yerli ve millî Digital ATIS sistemi, meteoroloji, pist, yaklaşma tipi, geçiş yüksekliği, güncel pist ölçüm ve havalimanlarına ait diğer bilgileri data link vasıtası ile dünyanın herhangi bir yerindeki uçağa iletilmesini sağlıyor. 

Kurulumu tamamlanarak İstanbul, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarında hizmete verilen sistemin  tüm havalimanlarına yaygınlaştırılması planlanıyor.  

Millî ve yerli iki gelişmiş proje olan Digital ATIS ve  Voice ATIS sisteminin tüm havalimanlarında 
hizmete verilmesi yönünde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Voice ATIS ile Digital ATIS sistemleri 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknofest Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında yer alan DHMİ standında sergilenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER