Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
3.12.2023
Yazı Boyutu
A

ENGELSİZ YAŞAM FUARINDA ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ TANITILDI



Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'nin 13'üncüsü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde 30 Kasım-3 Aralık'ta İstanbul'da yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın öncülüğünde, kuruluşumuz, Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT, TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ ile birlikte fuarda stant açtı. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize, havalimanlarında engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgi verildi.

HAVALİMANLARIMIZDA ENGELLİ YOLCULARIMIZA ENGELSİZ BİR YOLCULUK

Dünya havacılığının öncülerinden olan Türkiye, erişilebilirlik konusunda da önemli adımlar atıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın "Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı "çerçevesinde, Türkiye'deki havalimanlarında erişilebilirlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Bu kapsamda, "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği" çerçevesinde gereklilikleri yerine getiren 40 havalimanımız "Erişilebilirlik Belgesi" aldı. Diğer havalimanlarımızda da belgelendirme sürecine ilişkin tüm çalışmalar hassasiyetle takip ediliyor.

Havalimanlarımızda, engelli yolcularımızın talep etmesi halinde otoparktan başlayan destek hizmetimiz uçağa binene kadar eksiksiz olarak devam ediyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "2020 Erişilebilirlik Yılı" kapsamında T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "Erişilebilirlik Ödülleri" verildi.

Bu kapsamda "Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları" kategorisinde Jüri ödülüne 1. sırada Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, 2. sırada ise Balıkesir Koca Seyit Havalimanı layık görüldü.

Yolcu ve çevre dostu uygulamalarıyla dünya çapında başarılara imza atan havalimanlarımızda hayatı paylaşmaya hiçbir şeyin engel olamayacağından yola çıkarak erişilebilir hizmet ağı oluşturmak için tüm çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Sunulan bu geniş hizmet yelpazesi, havalimanlarımızı yalnızca bir yolculuğun başlangıç ve bitiş noktası olmaktan çıkarıp, seyahat deneyiminizin keyifli ve unutulmaz bir parçası haline getiriyor.

ENGELLİLERDEN İSTANBUL HAVALİMANI'NA ZİYARET

Engelsiz Yaşam Fuarı kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın standını ziyaret eden bir grup engelli bakanlığın organizasyonu Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı'nı ziyaret etti.

Kâğıthane istasyonundan yolculuğa ve incelemelere başlayan engelli vatandaşlara TCDD Taşımacılık yetkilileri refakat edip, engelli dostu raylı sistemlerle ilgili bilgi verdiler. 

Engellilere yönelik sistem ve hizmetleri ile dünyanın en engelli dostu havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nı gezen engelliler, buradaki gelişmiş hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette, İstanbul Havalimanı Baş Müdürü Abdullah Enis Eker ve İGA yetkilileri de engellilere eşlik etti.

Engelliler, havalimanının tüm bölümlerinin engelli erişimine uygun olduğunu, özellikle yürüyüş yollarının geniş ve engelsiz olduğunu belirtti. Ayrıca, havalimanında yer alan asansörlerin, yürüyen merdivenlerin ve engelli tuvaletlerinin de çok kullanışlı olduğunu söylediler.

Ziyaret sırasında, engellilere havalimanının tüm imkânları hakkında bilgi verildi.

Engelliler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Havalimanı'nın engelliler için en erişilebilir havalimanları arasında yer aldığını söylediler.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER