Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
9.10.2021
Yazı Boyutu
A

GELECEKTE ULAŞIM HEM ÇEVRECİ HEM DE YERLİ OLACAK



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda, gelecek fırsatları ve yeni yol haritası belirlendi. Paris İklim Anlaşması’nın Türkiye tarafından kabul edildiğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çevreci ve yerli yatırımların gelecekte öne çıkacağını söyledi.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası sona erdi. 3 gün süren Şura’ya, 55 ülkeden 13 bakan katıldı. 105 firmanın yer aldığı Şura’ya, 20 bin katılımcı ilgi gösterdi. Ana oturumda 46, sektör toplantılarında 15, Transporttech Salonu’nda 12 konuşmacı, alanındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

“Geleceğin ulaşım ve haberleşme sistemlerinin” masaya yatırıldığı panellerde, gelecekte kullanılacak teknolojilerin hem çevreci hem de yerli ve milli olması gerektiği vurgulandı.

5 SEKTÖR İÇİN 474 HEDEF

Gerçekleştirilen Şura’yı değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5 sektör için 474 hedefin belirlendiğini açıkladı. Çevreciliğin önemine değinen Karaismailoğlu, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı kabul ettiğini anımsattı. Yeşil liman sertifikasının gündemlerinde olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, havacılıkta da sıfır karbona ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Karaismailoğlu, karayollarında da karbon salınımı azaltmanın öncelikleri olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, projelerde kullanılan yerlilik oranını arttırmak için çalışmalar yaptıklarını da ifade etti. 

TEDARİK ZİNCİRLERİNİN YENİ STANDARTLARI ELE ALINDI

Üç gün süren şura boyunca Kovid-19 sonrasında dünya ölçeğinde ulaşım stratejilerinin ve küresel tedarik zincirinin yeni standartlarını enine boyuna ele aldıklarını belirten Karaismailoğlu, ulaşım koridorlarının ülkelere etkilerini tüm yönleriyle tartıştıklarını da söyledi.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER