Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
15.05.2023
Yazı Boyutu
A

GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN’İN 15 MAYIS DÜNYA AIM GÜNÜ MESAJI



Gerçekleştirdiğimiz muhteşem projeler ve hayata geçirdiğimiz hizmetlerle ülkemizin küresel havacılığın merkezi haline gelmesine katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz.

Vatanımızın her bir köşesine teknolojik alt yapısı ile emsallerini geride bırakan, mimarisiyle göz kamaştıran havalimanları kazandırdık. Bunun yanında son teknoloji ürünü sistem ve donanımlarla, yolcu odaklı yönetim anlayışıyla hizmet kalitemizi sürekli yükseltiyoruz. Yolcu trafiği kategorisinde dünya ve Avrupa sıralamalarında zirvedeki yerimizi koruyoruz.

Havacılığın ülkemizin geleceği için taşıdığı önemin farkında olarak, başarılarımızla yetinmeyip koyduğumuz yeni hedeflere ulaşmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor, yolcu ve çevre dostu projelerimize yenilerini ekliyoruz.

Türkiye’nin havalimanı otoritesi olarak işletmecilikte ulaştığımız üstün seviyenin yanı sıra yaklaşık 1 milyon km2’lik hava sahamızın yönetiminde de dünya çapında başarılara imza atıyoruz.

Uçuş operasyonları, hava trafik yönetimi ve güvenli seyahat için bilginin yönetimi ve paylaşımının büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Bu vizyonla güncel, doğru ve kapsamlı bilgi akışını sağlamak üzere gelişmiş sistemler, prosedürler ve teknolojilerin kullanımı için tüm önlemleri eksiksiz yerine getiriyor; gerekli cihaz, sistem ve yazılımları millî imkânlarla tesis ediyoruz.

Gerek öz kaynaklarımızla geliştirdiğimiz gerekse hızla kuruluşumuza kazandırdığımız son teknoloji sistemlerle; uçuşun tüm süreçlerinde ihtiyaç duyulacak tüm havacılık bilgilerini doğru zamanda, doğru yerde, doğru formatta ve dijital ortamda sağlıyoruz. Bu kapsamda kuruluşumuzun öz kaynaklarla geliştirdiği sistemlerden biri olan Dijital Bilgi Bankası olarak tanımladığımız DHMİ AİS PORTAL aracılığı ile havacılar sayısal ortamda uçuş planlarının sunumuna ve NOTAM’lara kolaylıkla erişebiliyorlar.

Ulaştığımız bu seviye ve elde ettiğimiz tüm başarıları DHMİ ailesinin tüm fertlerinin alın teri ve emeğine borçluyuz. Bu önemli gün vesilesiyle kendileriyle gurur duyduğum tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

“Uçuş emniyeti, havacılık bilgi yönetimi ile başlar” düsturu ile gece gündüz fedakârca hizmet vererek dünya çapındaki başarılarımıza katkıda bulunan değerli Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanlarımızın “15 Mayıs Dünya AIM Günü”nü kutluyorum.

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER