Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
15.07.2021
Yazı Boyutu
A

GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN'İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI



Binlerce yıllık şanlı tarihinde sayısız zafere imza atan, vatan uğruna can adayan ve hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 günü emsalsiz bir destan daha yazdı. Demokratik düzenimize ve memleketimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimi, benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla püskürtüldü.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşan kardeşlerimiz, “Allah o gece içimizden korkuyu almıştı" diyen gazilerimiz, "bir gül bahçesine girercesine" tereddütsüz şehadete koşan kahramanlarımız birlik ve beraberliğimize göz koyan darbecileri ezip geçti.

Türkiye’nin geçilmez olduğunu, iç ve dış fitne ve şer odaklarına teslim olmayacağını şanlı bir destan yazarak tüm dünyaya ilan etti.

O kader gecesinde birçok millî kuruluş, halkının yanında çarpıştı. 88 yıllık geçmişi ve büyük hizmetleriyle milletinin emrinde olan DHMİ, şer odaklarına teslim olmayan kahraman kuruluşlar arasına adını altın harflerle yazdırdı. Mesai arkadaşlarımız, havalimanlarımızı vatanın geçilmez kaleleri gibi müdafaa etti. İlk etapta tanklarla kapatılmaya çalışılan Atatürk Havalimanı ve kuleler, kahraman çalışanlarımızın gayretleri neticesinde işgalden kurtarıldı. Pistlere iş makineleri dizerek darbecilerin uçaklarına manevra alanı bırakmayan ve olası felaketlere engel olan DHMİ ailesi, alçakların planlarını bozan, unutulmaz müdahalelere imza attı. Bu müdahalelerin en kritik olanı; millet iradesinin remzi ve önderi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının Muğla’dan İstanbul’a salimen inmesine korkusuzca destek vermekti. Bu muazzam gayret memleket sevdamızın, sarsılmaz irademizin ve yüksek cesaretimizin göstergesiydi.

Tüm havalimanlarımızı hainlere karşı milletin sağlam kalesi haline getiren, darbecilere geçit vermeyen fedakâr mesai arkadaşlarıma bir kere daha içten teşekkürü borç biliyorum. Bizi gururlandıran emeklerini bu millet unutmayacaktır.

Canla başla mücadele ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, hafızalarda diri tutulmalıdır. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz şehitlerimizi şanlarına uygun şekilde yâd etmek ve o meş’um gecede yaşananları unutmamak için DHMİ ailesi olarak 15 Temmuz ruhunu yaşatmaya, yüreklerimizdeki “Türkiye Geçilmez” bilincini ülkemizin dört bir yanındaki havalimanlarımızda halkımızla paylaşmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu vesile ile tüm havalimanlarımızı hainlere karşı milletin sağlam kalesi haline getiren cesur, fedakâr mesai arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da kanları bayrağımızdaki al renge karışan muazzez şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; asil gazilerimize saygılarımı sunuyorum.

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü 

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER