Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
14.11.2022
Yazı Boyutu
A

HAVALİMANLARI GÜVENLİK YÖNETİCİLERİ 2. KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Havalimanları Güvenlik Yöneticileri 2. Koordinasyon Toplantısı Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’nda 9-10 Kasım 2022 tarihinde yapıldı.

DHMİ Havacılık Acil Yardım ve Güvenlik Dairesi Başkanlığınca Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’nda 9-10 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen Havalimanı Güvenlik Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı, Genel Müdür Yardımcısı Enes Çakmak’ın başkanlığında 52 havalimanı, HTKM ve DHMİ Genel Müdürlüğü merkez güvenlik yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 10 Kasım 2022 tarihindeki toplantıya SHGM, Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü, Özel Güvenlik ve Denetleme Daire Başkanlığı, Güvenlik ve Savunma İşçiler Sendikası Genel Başkanı ile UFS Güvenlik firması yetkilileri katılım sağladı.

Havacılık güvenliği mevzuatının işlendiği toplantının birinci gününde 52 havalimanı, HTKM ve DHMİ güvenlik yöneticilerinin havalimanlarında, MSHGP-Ek-14’de belirtilen yapısal güvenlik unsurları başta olmak üzere, güvenlik uygulamaları hakkında havalimanları güvenlik yöneticileri gerçekleştirdikleri sunumlarla görev yaptığı havalimanları ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulundu.

Yapılan sunumlarda öne çıkan başlıklar ise:

1-  Havalimanlarındaki personel sayısı eksikliği,

2- MSHGP Ek-14’de belirtilen yapısal güvenlik standartlarına uygun olmayan (apron bariyer kapısı, çevre tel örgü, çevre güvenlik kamera sistemi) vb. konular ile,

3- Havalimanlarında paydaş kurumlarla yaşanan sorun ve sıkıntılar dile getirildi.

Koordinasyon toplantısının ikinci gününde ise paydaş kurum temsilcileri sunumlarını yapmak üzere toplantıya katılım sağladı. İlk olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı adına Şube müdürü Ulusal Güvenlik Denetçisi Ramazan Dursun tarafından yapılan sunumda, ulusal güvenlik denetimlerinde yaşanan sorun, sıkıntı ve bulgularla alakalı ve sorunun çözümüne yönelik olarak bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Sunum içeriğinde havalimanı güvenlik yöneticilerinin denetimlerde karşılaşılan sorun, sıkıntı ve bulguların çözümü yönünde istişarelerde bulunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü ve Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı temsilcileri havacılık güvenliği ile alakalı yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme de bulundu. Bilgilendirme sonrası havalimanı güvenlik yöneticilerinin sahada emniyet personeli ile yaşanan sorun ve sıkıntıları konusunda iş barışının tesisi yönünde gerekenin yapılacağı vurgusu yapıldı. Özellikle emniyet müfettişlerinin havalimanı denetimlerinde aynı dili kullanmaları ve yeknesaklığın sağlanması adına gerekli tedbirlerin alınacağı emniyet yetkilileri tarafından beyan edildi.

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı havalimanlarında görev yapan ve sendikalarına üye özel güvenlik görevlilerinin sahada yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirerek TPSS-A sertifikasyon sınavı başta olmak üzere mesleki tecrübe adına her türlü eğitimin verilmesi konusunda sendika olarak kendilerine düşen sorumlulukları yapacaklarından şüphe duyulmaması hususunda görüşlerini beyan eden açıklamalarda bulundu.

UFS Güvenlik firması yetkilileri, sahada görev yapan hizmet satın alma özel güvenlik görevlilerinin çalışma prensipleri hakkında gerekli bilgileri verdikten sonra, havalimanı güvenlik yöneticileri ile sahada görev yapan özel güvenlik personelinin sahada yaşanan sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantının son gününde Havacılık Acil Yardım ve Güvenlik Daire Başkanı Mahmut Araboğa MSHGP ve ekleri çerçevesinde hareket edilmesi, sahada yaşanan sorun ve sıkıntıların ivedilikle çözüme kavuşturulması yönünde bilgi akışına riayet edilmesi, güvenlik uygulamaları konusunda güvenlik yöneticilerinin sürekli sahada olması yönünde telkinlerde bulundu.

Güvenlik Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı’na Başkanlık yapan Genel Müdür Yardımcısı Enes Çakmak kapanış konuşmasında; misyon ve vizyon sahibi kurumumuzun, ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri çerçevesinde havacılığa hizmet verdiğini dile getirerek, Havacılık Acil Yardım ve Güvenlik Dairesi Başkanlığına bağlı olarak görev yapan koruma ve özel güvenlik görevlilerinin her türlü sorun ve sıkıntılarını merkezde dinlemek yerine sahaya inerek tecrübe edildiğini bildirdi. Eğitim konusu başta olmak üzere, kılık kıyafet, paydaş kurumlarla yaşanan sorunları havalimanı ziyaretlerinde tespit ederek çözüme kavuşturulması yönünde hızlı bir şekilde sonuca gidildiğini ve sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Konuşmasının son bölümünde koordinasyon toplantısına katılım sağlayan havalimanı güvenlik yöneticilerine ve paydaş kurum/kuruluş yetkililerine, yapılan toplantının verimli geçtiğini beyan ederek teşekkür ve iyi niyet temennilerinde bulundu

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER