Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
14.12.2021
Yazı Boyutu
A

HAVALİMANLARIMIZDA FOD YÜRÜYÜŞÜ



DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında FOD farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Havalimanı uçak hareket alanı (Pist, Apron ve Taksi yolu) üzerinde bulunabilecek; lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete/dergi parçaları, bez/kumaş/kauçuk parçalar, poşet vb. uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek yabancı maddeler “Yabancı Madde Döküntüsü” (FOD) olarak tanımlanıyor. Bu maddelerin ortaya çıkarabileceği sorunların önlenmesi amacıyla, uçak hareket alanı, havalimanı personelince düzenli aralıklarla titiz bir şekilde kontrol edilerek temizleniyor.

FOD ve sebep olabileceği havacılık hadiselerine ilişkin farkındalığın artırılması, havalimanı personelinin bilinçlendirilmesi için havalimanlarında COVID-19 tedbirlerine riayet edilerek 2021 yılı “FOD Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirildi.

FOD farkındalık yürüyüşü sonrasında katılımcılardan alınan görüş, öneri ve geri bildirimler değerlendirilerek, karşılıklı etkileşim sağlanıyor. Uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde yaptığı pozitif etkiler göz önünde bulundurularak etkinliğin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER