Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
17.11.2020
Yazı Boyutu
A

HAVALİMANLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ACİL DURUM TATBİKATLARI DEVAM EDİYOR



Havalimanlarında, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimlerinin koordinesinde gerçekleştirilen acil durum tatbikatları gerçeğini aratmadı.

Birçok havalimanımızda tamamlanan bazılarında da devam eden tatbikatlarda, kurtarma, acil yardım, kaza kırıma etkili müdahale görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren ARFF ekipleri, üstün performanslarıyla göz doldurdu.

ARFF ekipleri, tatbikatlarda kullandıkları son teknoloji ürünü araç, malzeme, ekipmanlar ile güven verirken olaylara müdahaledeki başarısı ile de göreve 7/24 hazır olduklarını göstermiş oldu.

EKİPLERDEN ÜSTÜN PERFORMANS

Bugüne kadar gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarındaki başarılarıyla mesleki yeterliliklerini kanıtlayan DHMİ ARFF ekipleri, gerçeğe uygun senaryoları sahada eksiksiz uygulayarak pratik deneyimlerini geliştiriyorlar. Havalimanlarımızda yapılan tatbikatlarda, kurtarma, acil yardım, kaza kırıma etkili müdahale görevlerini başarılı bir şekilde yerine getiren ARFF ekipleri, üstün performanslarıyla göz doldurdu.

DHMİ KURTARMA EKİPLERİ 7/24 GÖREVE HAZIR

Acil durumlarda zamanla yarışarak hayat kurtarmanın iyi bir planlama, bilgi, komuta, koordinasyon ve iletişim ile mümkün olabileceği bilinciyle görev yapan  ARFF ekipleri, yolcularımıza güven veren kararlılıklarını şöyle ifade ediyorlar: “Güçlüyüz, Cesuruz, Hazırız”

“Bir acil durumda ikinci bir şans yoktur. Bu nedenle ilk andan itibaren her şeyin doğru ve planlı yapılması gerekir” düsturuyla hareket eden ARFF birimleri, acil durumlara müdahale etmek üzere günün 24 saati hazır durumda bekliyor.

ACİL DURUM PLANLARI NASIL HAZIRLANIYOR?

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları gereğince havalimanlarının acil durum planlarının hazırlanması zorunludur. Ülkemizde yürürlükte bulunan mevzuatla bu görev havalimanı işletmecilerine verilmiş durumda.

Bu kapsamda, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında, acil durum planlarının hazırlanmasına yönelik koordinasyon görevini ARFF birimleri üstlenmiş bulunuyor.

Acil Durum Planları; Command (Komuta), Communication (İletişim) ve Coordination (Koordinasyon) esasına dayanıyor. Tüm havalimanı paydaşları ve protokol yapılan kurum ve kuruluşların yardımlarıyla havalimanlarında meydana gelebilecek acil durumlara karşı hayat kurtarmak ve havalimanının uçuş faaliyetlerine hızla yeniden dönüş için gerekli çalışmaların yapılması esasını taşıyor.

Acil Durum Planları çerçevesinde planın işlerliğinin test edilerek kurum-kuruluşlar arası işbirliğini artırmak amacıyla havalimanlarımızda; 6 ayda bir masaüstü tatbikatlar, yılda 1 dar kapsamlı kısmi tatbikatlar ve 2 yılda bir geniş katılımlı tatbikatlar düzenleniyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER