Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
5.04.2022
Yazı Boyutu
A

DHMİ E-DOĞRUDAN TEMİN PROJESİNE İLHAM VEREN KAMU YÖNETİMİ PROJELERİ ÖDÜLÜ



KalDer tarafından gerçekleştirilen “İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü” DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen “E-Doğrudan Temin Projesi”ne verildi. 23-24 Mart 2022 tarihlerinde Kamu Kalite Sempozyumu’nda yapılan sunum sonunda jüri değerlendirmesi ardından KİT kategorisinde 7 proje içerisinde ödül alan tek proje oldu.

Ödül törenine Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ayfer Kara, İç Satın Alma Şube Müdürü İsa Tarhan, İç Satın Alma Şefi Metin Şahin, İç Satın Alma Şefi Serdal Kocaçevik katıldı.

Törende bir konuşma yaparak, E-Doğrudan Temin Projesi’nin amaçlarından söz eden Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, “Kamu alımlarının, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun öngördüğü e-Doğrudan Temin işlemlerine ayrılan ödeneklerin %10’una kadar bu yöntemle yapılması öngörülüyor. Bunu kuruluşumuz özelinde değerlendirdiğimizde; toplam bütçemiz içerisinde mal, hizmet ve yapım işlerinde yeni revize ödeneklerimizle birlikte, yaklaşık 500 milyon lira’yı bulacaktır. Tüm kamu kurumları genelinde düşünüldüğünde, bu rakamın ortalama 40 milyar lira seviyesinde olduğunu tahmin ediyoruz. Kamu İhale Mevzuatı, her ne kadar kamu kurumlarının inisiyatifine bıraksa da belli bir usulün ve esasının olması gerektiği inancından hareketle bu projeyi geliştirdik” dedi.

Projenin hareket noktasının, kamu alımlarında gerçekleştirilen işlemlerin hassasiyeti nedeniyle, daha güvenli bir satın alma ortamı yaratmak düşüncesi olduğunu dile getiren Gönül, “özetle, tüm duyurularının, tekliflerin alınmasının, değerlendirilmesinin ve sipariş safhasına kadar tüm işlemlerin insan eli değmeden, tamamen elektronik ortamda yapılmasını öngören bir proje geliştirdik” şeklinde konuştu.

E-Doğrudan Temin Projesi, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22. maddesi (d) bendi kapsamındaki yapılacak alımların elektronik ortama taşınması sureti ile kamu kaynaklarının etkin, verimli, ekonomik kullanılmasının sağlanması, satın alma süreçlerinin şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER