Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
22.12.2023
Yazı Boyutu
A

ÖZBEKİSTAN HAVA SEYRÜSEFER HİZMET SAĞLAYICISI UZAERONAVIGATION SOCEA'YA KATILDI



Özbekistan Hava Seyrüsefer Otoritesi UZAERONAVIGATION Avrupa ve Asya ANSP'leri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu'na (SOCEA) katıldı.

Özbekistan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Uzaeronavigation' ın SOCEA'ya katılımı, 21 Aralık 2023 tarihinde Semerkant'ta yapılan imza töreni ile gerçekleştirildi. İmza törenine Özbekistan’dan SUE Direktörü Doniyor Djumaev, ATM’den sorumlu Direktör Yardımcısı Andrey Zaytsev ve ATM Supervisörü Stanislav Naumov ve Türkiye’den DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu, Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanı Özcan Durukan ve Eurocontrol Şube Müdürü Berrin Turgut katıldı. Ayrıca Azerbaycan'dan AZANS Direktörü Farhan Guliyev ve Hava Sahası Bölümü Başkanı Agabek Balabekov da imza töreninde hazır bulundu.

DHMİ ve Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmeti Sağlayıcısı AZANS arasında imzalanan bir iş birliği protokolü ile Avrupa ve Asya'yı kapsayan bölgesel bir hava seyrüsefer koordinasyon platformu oluşturmak amacıyla kurulan SOCEA'nın bu önemli genişleme hamlesi, bölgesel hava seyrüsefer hizmetlerinde ve uçuş güvenliğinde daha fazla bölgesel iş birliğini sağlamak ve geliştirmek için önemli bir adım teşkil ediyor. 

Başkanlığını DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin; Başkan Yardımcılığını ise DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu’nun yürüttüğü SOCEA'ya UZAERONAVIGATION'ın katılması bölgesel hava seyrüsefer hizmetlerinde daha fazla iş birliği ve yenilik için önemli bir genişlemeyi ifade ediyor. Bu iş birliği ile operasyonel verimlilik ve uçuş güvenliğine olan bağlılığın pekişmesi, havacılık standartlarının yükselmesi, bağlantıların artması ve küresel hava taşımacılığı zincirinin desteklenmesi bekleniyor.

SOCEA’nın; hava trafik yönetiminde verimliliği ve inovasyonu artırmak, bölgesel iş birliğini sağlamak, hava seyrüsefer güvenliğini artırmak ve kritik bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını kolaylaştırmak gibi temel hedeflerine paralel olarak UZAERONAVIGATION'ın katılımı platformun etkisinin bölgesel sınırların ötesine uzanacağının da bir göstergesi sayılıyor.

SOCEA’nın Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya bölgesinde iş birliği çabalarını geliştirmesi ve genişletmesi, bölgesel ve uluslararası hava taşımacılığı zincirini şekillendirmede ve geliştirmedeki rolünün giderek daha önemli hale gelmesini sağlayacak. Böylece SOCEA, bölgesel ve küresel ölçekte daha güvenli, daha verimli ve daha entegre bir havacılık ekosistemine katkıda bulunacak.

 

"UZBEKISTAN’S AIR NAVIGATION SERVICE PROVIDER JOINS SOCEA”

Uzbekistan’s Air Navigation Authority, UZAERONAVIGATION, has joined the Regional Air Navigation Safety and Coordination Platform for European and Asian Air Navigation Service Providers (SOCEA).

Established with a cooperation protocol signed between Turkish State Airports Authority DHMI and the Air Navigation Service Provider of Azerbaijan AZANS; SOCEA aims to create a regional air navigation coordination platform covering Europe and Asia.

 This significant expansion move by SOCEA is seen as a crucial step towards enhancing and developing regional cooperation in air navigation services and flight safety. SOCEA is currently led by Hüseyin Keskin, Chairman of the Board and Director General of DHMI and the Vice Presidency is held by Cengiz PAŞAOĞLU who together with their Azerbaijani counterparts also served as initiators of the Platform. With the addition of Uzbekistan’s ANSP, UZAERONAVI GATION, SOCEA is taking its first steps towards expanding the areas of cooperation and innovation among ANSPs. The collaboration is expected to strengthen operational efficiency, commitment to flight safety, raise aviation standards, increase connections, and support the global air transportation chain.

The participation of UZAERONAVIGATION in SOCEA was formalized with a signing ceremony held in Samarkand on December 21, 2023. The ceremony was attended by SUE Director Doniyor Djumaev, Deputy Director responsible for ATM Andrey Zaytsev, ATM Supervisor Stanislav Naumov from Uzbekistan, and from Türkiye, DHMI Deputy Director General Dr. Cengiz Paşaoğlu, Head of Air Navigation Department Özcan Durukan, and Eurocontrol Branch Manager Berrin Turgut. Also present at the signing ceremony were AZANS Director Farhan Guliyev and Airspace Department Head Agabek Balabekov from Azerbaijan.

UZAERONAVIGATION's participation in SOCEA is seen as an indication that the Platform’s impact will extend beyond regional boundaries, in line with SOCEA's core objectives of increasing efficiency and innovation in air traffic management, fostering regional collaboration, enhancing air navigation safety, and facilitating the sharing of critical knowledge and experiences. SOCEA's efforts to enhance and expand collaboration in Türkiye, Azerbaijan, and Central Asia will contribute to shaping and developing the regional and international air transportation chain, making SOCEA an increasingly important player in the process. Consequently, SOCEA will contribute to a safer, more efficient, and more integrated aviation ecosystem on both regional and global scales.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER