Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
24.02.2024
Yazı Boyutu
A

PİST İHLALLERİNİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK KÜRESEL EYLEM PLANI TOPLANTISI İSTANBUL’DA YAPILDI



Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) ve Uçuş Emniyeti Vakfı (Flight Safety Foundation) tarafından organize edilen GAPPRI (Global Action Plan for the Prevention of Runway Incursions) toplantısının 5'incisi 22-23 Şubat 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz PAŞAOĞLU'nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, DHMİ Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanı Özcan Durukan, İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı yetkilileri de hazır bulundu.

Pist İhlallerini Önlemeye Yönelik Küresel Eylem Planı (GAPPRI) iştirakine 80 kuruluştan 200 uzman personel katkı sunuyor. Pilot, hava trafik kontrolörü gibi birçok ihtisas sahibi uzmanın katılımıyla İstanbul'da gerçekleşen toplantıda pist ihlallerini önlemeye yönelik alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Hayata geçirilmesinde yarar görülen önlemlerin dile getirildiği toplantıda, uçak çarpışmaları da dâhil olmak üzere önemli sayıda pist ihlali nedeniyle, dünyanın önde gelen sivil havacılık kuruluşları ICAO, IATA, ACI WORLD, CANSO, EUROCONTROL ve Uçuş Emniyeti Vakfı'nın Pist İhlallerinin Önlenmesi amacıyla bir eylem planı hazırlaması kararlaştırıldı.

2017 yılında Avrupa'da EAPPRI (European Action Plan for the Prevention of Runway Incursions) adıyla başlatılan projenin GAPPRI olarak Küresel çapta uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.

DHMİ tarafından kapsamlı bir sunumun yapıldığı görüşmelerde pist ihlallerini önlemeye yönelik alınabilecek tedbirleri içeren konular geçmişte yaşanmış hadiseler ışığında analiz edilerek profesyonel katılımcıların değerlendirmesine sunuldu.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER