Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
16.01.2024
Yazı Boyutu
A

TÜRKİYE, EUROCONTROL ÜYE ÜLKELERİ ARASINDA HAVA SEYRÜSEFER HİZMETLERİNDE REKOR KIRDI



Türkiye, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) üye ülkeleri arasında hava seyrüsefer hizmetlerinde en yüksek hizmet birim sayısına ulaşarak rekor kırdı.

Eurocontrol tarafından 14 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan rapora göre, Kasım ayında 1.549.350 hizmet birimiyle Türkiye, 42 ülke arasında en yüksek hizmet birim sayısına ulaştı.

Hizmet birimi, uçuş sayısı, uçuş mesafesi ve uçağın ağırlığı gibi kriterlere göre hesaplanan bir değeri ifade ediyor. Bu rakamın yüksekliği, ülkemizin hava seyrüsefer hizmetlerinde ulaştığı üstün seviyenin bir göstergesi. 

Türkiye hava sahasında son yıllarda yaşanan ciddi trafik artışı, verilen hizmetin de önemli düzeyde artışını beraberinde getirdi. Bu artış, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişiminin ve büyümesinin önemli bir göstergesi.

DHMİ, son yıllarda havacılık sektörüne yaptığı yatırımlar ve aldığı tedbirler ile yaklaşık 1 milyon km2 büyüklüğündeki hava sahasını daha güvenli ve verimli hale getirmek için attığı önemli adımlarla dikkat çekiyor. Bu doğrultuda, hava seyrüsefer hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak amacıyla yeni teknolojilerin ve yöntemlerin kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin bu alandaki başarıları, havacılık sektöründeki küresel rekabette öne çıkmasına ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER