Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
2.08.2023
Yazı Boyutu
A

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: “İSTANBUL HAVALİMANI ULAŞIMDA ZİRVEDEN İNMİYOR”



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk yarısında Avrupa’daki en iyi kargo trafiğine sahip ilk 10 havalimanı arasında İstanbul Havalimanı’nın birinci sırada yer aldığını bildirdi. Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuya ilişkin olarak şu görüşlere yer verdi:

“Avrupa’daki en iyi kargo trafiğine sahip ilk 10 havalimanı arasında İstanbul Havalimanı olarak birinci sıradayız. İstanbul Havalimanı ulaşımda zirveden inmiyor”.

PANDEMİ ÖNCESİ YOLCU TRAFİĞİ SEVİYELERİNİ AŞAN TEK BÜYÜK HAVALİMANI OLAN İSTANBUL HAVALİMANI YOLCU TRAFİĞİ ARTIŞINDA DA ZİRVEDE

ACI EUROPE’un açıkladığı Haziran 2023, 2023 yılı ikinci çeyrek (Q2 2023) ve 2023 yılı ilk yarısı (H1 2023)’na dair hava trafik raporuna göre İstanbul Havalimanı birçok kategoride zirvedeki yerini korudu.

ACI EUROPE’un raporuna göre; Avrupa havalimanları ağındaki yolcu trafiği, 2023'ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %28.3 arttı.

İstanbul Havalimanı ise söz konusu dönemde 2019’un ilk yarısına göre %10.4 artışla 35.6 milyon yolcuya hizmet vererek pandemi öncesi yolcu trafiği seviyelerini aşan tek büyük havalimanı olmayı sürdürdü.

Söz konusu artışla İstanbul Havalimanı 2023’ün ilk yarısında, yılda 25 milyondan fazla yolcu ağırlayan havalimanları kategorisinde (Grup 1) yolcu trafiğinde en fazla artışın yaşandığı havalimanı oldu.

2023 yılının Haziran ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yolcu trafiğinde en yüksek artış gösteren havalimanı % 14.5 ile İstanbul Havalimanı oldu.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER