Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
5.04.2023
Yazı Boyutu
A

ULUSLARARASI HAVALİMANI KARBON AKREDİTASYONU SERTİFİKASINA SAHİP HAVALİMANI SAYISI 50’YE YÜKSELDİ



Yolcu ve çevre dostu 50 Havalimanımız Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) Programı kapsamında Sertifika almaya hak kazandı. Dünya çapında  toplamda 500 havalimanının sertifikalandırıldığı programda 50 Havalimanı ile DHMİ, Havalimanı işletmecileri arasında 1. sırada yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, yolcu ve çevre dostu havalimanlarında karbon salımının insan sağlığı ve çevreye verdiği zararı asgariye indirmek için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı alınan önlemlerle sürdürülebilir havalimanı işletmeciliğini sağlamak hedefi doğrultusunda, enerji ve doğal kaynak tüketimini azaltmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

DHMİ'nin öncelikleri arasında yer alan bu çevreci ve sürdürülebilir çalışmaları uluslararası otoriteler tarafından da takdirle karşılanıyor. DHMİ’nin çevreci ve sürdürülebilir politikaları doğrultusunda başlatılan Karbonsuz Havalimanı Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile havalimanlarında karbon emisyonu yönetimi ve azaltımına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yürütülen ve bu konuda dünyada geçerli tek program olan Havalimanı Karbon Akreditasyonu programı kapsamında yapılan başvurular, gerçekleştirilen hesaplama ve azaltım çalışmaları sonucunda KÖİ kapsamında yer alan havalimanlarımızla birlikte sertifika almaya hak kazanılan havalimanı sayımız 50’ye yükseldi.

Söz konusu çalışmaların devamlılığı ve havalimanları kaynaklı karbon emisyonlarının azaltımına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER