Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
20.07.2023
Yazı Boyutu
A

YENİ ERCAN HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI HAVAALANINA İLK İNEN UÇAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞANIN UÇAĞI OLDU



KKTC Yeni Ercan Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Ercan Havaalanı’na ilk inen uçak Cumhurbaşkanını taşıyan uçak oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir" dedi.

KKTC Ercan Havaalanı bugün resmen hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Test uçuşlarının başarıyla tamamlanmasının ardından ilk inişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak oldu. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Estel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler katıldı. YK Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin, Genel Müdür Yardımcılarımız törende hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana, birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrısında bulunarak, "Kıbrıs Türkleri, Ercan Tavsiyeli Hava Sahası içinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını teslim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek, hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. 'Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil, eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin' çağrımı yineliyorum."

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Havalimanımıza adını veren Şehit Binbaşımız Fehmi Ercan başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası ve pistinin açılışını gerçekleştirdi.

"Ercan Havalimanı'mız, Kıbrıs Türklerine, tüm milletimize hayırlı olsun. İnşallah önündeki engelleri de bir an önce kaldırmaya muktedir olmayı Rabbim bizlere nasip etsin" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal tarafından okunan duanın ardından kurdele keserek açılışı yaptı.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER