Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
20.07.2021
Yazı Boyutu
A

YILDIRIM AKBULUT’UN ADI ERZİNCAN HAVALİMANI'NDA YAŞAYACAK



Bakan Karaismailoğlu, Erzincan’da Yıldırım Akbulut Havalimanı İsim Değişikliği Töreni’ne katıldı

Karaismailoğlu, “Yeni adı Erzincan Yıldırım Akbulut olan havalimanımız hizmet kalitesini bundan sonra daha da arttırarak  hizmet vermeye devam edecektir. Türk Siyasetinin müstesna ismi merhum Yıldırım Akbulut’un adının her daim Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı ile gönlümüzde yaşamasını ve ilelebet unutulmamasını temenni ediyorum” dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile birlikte Erzincan’da Yıldırım Akbulut Havalimanı İsim Değişikliği Töreni’ne katıldı. Geçtiğimiz 14 Nisan’da hayata gözlerini yuman Yıldırım Akbulut’u saygıyla andığını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “14 Nisan’da kaybettiğimiz, Türk siyasi tarihinde saygınlığıyla yer edinmiş, Erzincan’ın yetiştirdiği kıymetli devlet adamlarından biri olan eski Başbakan ve Meclis Başkanı merhum Yıldırım Akbulut’un ismini ilelebet yaşatmak üzere Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Erzincan Havalimanı’nın adını Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak değiştirdik” ifadelerini kullandı.

- “Erzincan en yüksek mertebelerde nice devlet adamları yetiştirmiş bir şehir”

Yıldırım Akbulut’un her zaman değerli hizmetleriyle anılacağını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Merhum Yıldırım Akbulut, siyasette sivilleşme çabalarının yaşandığı yıllarda merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın en yakın yol arkadaşı oldu. Milletvekilliği, Bakanlık, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlık ile aziz milletimize hizmet yolunda en üst düzeylerde görevler ifa etti. Siyasetin zorlu şartları arasında mütevazı, dürüst ve nezaketli kişiliğinden bir şey kaybetmeden ve ömrü boyunca bunlardan taviz vermeden milletimizin gönlünde müstesna bir yer edindi. Bu vesileyle kendisine yeniden Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Erzincan en yüksek mertebelerde nice devlet adamları yetiştirmiş bir şehir. Türkiye’nin son Başbakanı olarak tarihe geçen AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım başkanımızda onlardan biri. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-“Devlet aklıyla hep bir adım ötesini planlıyoruz”

Nihai hedefimiz; millî ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek Bütünsel Kalkınmayı hayata geçirmek olduğunu Türkiye’nin nihai hedefinin; millî ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek Bütünsel Kalkınmayı hayata geçirmek olduğuna işaret eden Bakan Karaismailoğlu, “2003 yılından bu yana, yılmadan, yorulmadan, ülkemizin ulaşımda, haberleşmede, bilişimde, dünyayla rekabet edebilmesi, insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi yolunda gösterdiği özverili çalışmalar ile ulaşım ve iletişim alanında adeta çağ atladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her daim yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz arasında; Türkiye’yi, ulaşımın her modunda uluslar arası bir koridora dönüştürdük. Biz devlet aklıyla hep bir adım ötesini planlıyoruz. Nihai hedefimiz; millî ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek Bütünsel Kalkınmayı hayata geçirmek. Bunun için de Türkiye’yi Orta Koridor’da lider, dünyada ise en büyük lojistik güce dönüştürmek için adımlarımızı atmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

-“Erzincan’da 7 ayrı karayolu projesi devam ediyor”

Son 19 yılda Erzincan’a yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti :

“Erzincan’a, AK Parti hükümetleri iktidara gelmeden önce sadece 14 km bölünmüş yol yapılmıştı. Biz, 339 km daha bölünmüş yol yaparak toplamda 353 km’ye ulaştık. Erzincan’ı; Erzurum, Gümüşhane ve Sivas’a bölünmüş yollarla bağladık. Türkiye’yi doğudan batıya bağlayan Kuzey TETEK yolunun merkezini Erzincan yaptık. Bugün, 3 milyar 113 Milyon lira üzerinde proje bedeli ile Refahiye-Kuruçay-İliç Yolu, Kemaliye-Dutluca-Arapgir Yolu, Refahiye-(Erzincan-Kelkit) Ayrımı Yolu, Başköy-Çayırlı-Mercan yolunda Turnaçayırı Köprüsü yapımı gibi 7 ayrı karayolu projemizde devam ediyor. Şu anda Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Proje çalışmalarımızda devam ediyor. Diğer tüm yatırımlarında olduğu gibi bu dev eserde de AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın büyük emeği ve alın teri var. ”

Karaismailoğlu sözlerine şöyle son verdi:

“Yeni adı Erzincan Yıldırım Akbulut olan havalimanımız bundan sonra hizmet kalitesini daha da arttırarak hizmet vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, Türk siyasetinin müstesna ismi merhum Yıldırım Akbulut’un adının her daim Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı ile gönlümüzde yaşamasını ve ilelebet unutulmamasını temenni ediyorum.”

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER