Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
7.07.2022
Yazı Boyutu
A

YK BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI



Aziz milletimiz, inanç ve medeniyetinin şekillendirdiği yüksek ahlakla asırlarca dünyaya adaletle, merhametle hükmetmiştir.

Mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası olarak âleme nizam veren cihangir ecdadımız, sadece savaş meydanlarında değil, bilim ve fende de diğer milletlere önderlik etmiştir. Bu durumdan rahatsız olan iç ve dış düşmanlar, devrinin kudretli küresel gücü Osmanlı'yı yıkmak için her türlü hile ve desiseye başvurmuş, maalesef bunda da başarılı olmuşlardır. 

Vatanımızın birlik ve bütünlüğüne göz diken, bayrağımızı indirip, Ezan-ı Muhammediyi susturmaya azmetmiş bulunan gözünü para ve kan bürümüş emperyalist güçlerin içerden yık-parçala-yut politikaları Cumhuriyet döneminde de tüm alçaklığı ile devam etmiştir.

Asala terörü ile başlayan kanlı terör süreci, PKK ile devam etmiş, emperyalistlerin uydusu FETÖ ile en alçak, en sinsi ve en kalleş şeklini almıştır.

Şanlı tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü göze alan, vatanı uğruna canını feda etmekten sakınmayan kahraman milletimiz, 15 Temmuz 2016 günü dünyada eşi görülmemiş bir destan daha yazdı. Demokratik düzenimize ve memleketimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik FETÖ’nün hain darbe girişimini, benzeri görülmemiş bir cesaretle püskürterek, sayısız zaferlerine bir yenisini daha ekledi.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara koşan kardeşlerimiz, “Allah o gece içimizden korkuyu almıştı" diyen gazilerimiz, "bir gül bahçesine girercesine" tereddütsüz şehadete koşan kahramanlarımız birlik ve beraberliğimize kast eden darbecileri vermiş olduğu istiklal ve istikbal mücadelesiyle ezip geçti.

Canları pahasına vatan müdafaası yapan milletimiz, yekvücut olarak hain darbe girişiminin karşısında durdu, iç ve dış fitne ve şer odaklarına teslim olmayacağını şanlı bir destan yazarak tüm dünyaya ilan etti.

O kader gecesinde demokrasisine sahip çıkmak için birçok millî kuruluş, şahlanan kahramanların yanında saf tuttu. 89 yıllık geçmişi ve büyük hizmetleriyle milletinin emrinde olan DHMİ, şer odaklarına teslim olmayan kahraman kuruluşlar arasına adını altın harflerle yazdırdı. Mesai arkadaşlarımız, içindeki vatan ve millet aşkı ile havalimanlarımızı adeta vatanın geçilmez kaleleri haline getirdi. Ülkesine, bayrağına, demokrasisine sahip çıkmak için tek vücut oldu. İlk etapta tanklarla kapatılmaya çalışılan Atatürk Havalimanı ve kuleler, kahraman çalışanlarımızın gayretleri neticesinde işgalden kurtarıldı. Pistlere iş makineleri dizerek darbecilerin uçaklarına manevra alanı bırakmayan ve olası felaketlere engel olan DHMİ ailesi, alçakların planlarını bozan, unutulmaz müdahalelere imza attı. Bu müdahalelerin en kritik olanı; millet iradesinin remzi ve önderi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının Muğla’dan İstanbul’a salimen inmesine korkusuzca destek vermekti. Millî ve manevi değerlerimizi korumak için sarf edilen bu muazzam gayret memleket sevdamızın, sarsılmaz irademizin ve yüksek cesaretimizin göstergesiydi.

Türkiye aşkına darbecilere geçit vermeyen fedakâr mesai arkadaşlarıma bir kere daha içten teşekkürü borç biliyorum. Gelecek kuşaklara emanet edeceğimiz değerlerimizi bir kez ve daha güçlü şekilde bizi gururlandıran emekleriyle savunduklarını bu millet unutmayacaktır.

Bağımsızlığımıza kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olunmayacağının kanıtı, Türk milletinin ilelebet birlik ve beraberliğinin önemli simgelerinden olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü hafızalarda diri tutulmalıdır.

15 Temmuz şehitlerimizi şanlarına uygun şekilde yâd etmek ve o meşum gecede yaşananları unutmamak için DHMİ ailesi olarak 15 Temmuz ruhunu yaşatmaya, millî irade uğruna, “Türkiye Aşkına” verilen bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini ülkemizin dört bir yanındaki havalimanlarımızda halkımızla paylaşmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu vesile ile tüm havalimanlarımızı hainlere karşı milletin sağlam kalesi haline getiren cesur, fedakâr mesai arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da ay yıldızlı şanlı bayrağı ve namusu uğruna kanları bayrağımızdaki al renge karışan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; asil gazilerimize saygılarımı sunuyorum.

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER