Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
18.05.2022
Yazı Boyutu
A

YK BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN'İN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI



Mensup olduğu medeniyetin ulvi değerlerini yönetim düsturu haline getirerek asırlarca dünyaya merhamet ve adaletle nizam veren aziz milletimiz; en zor günlerinde bile en şanlı zaferlere imza atacak kudrette olduğunu 19 Mayıs ve sonrasında tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Atılan bu adımla milletimiz 'Tek dişi kalmış canavar' hükmündeki işgalci medeniyetin müstevli ordularının topuna tüfeğine iman dolu göğsünü siper etti. Birlik ve beraberlik ruhu, ecdattan miras kalan özgürlük şuuru azim ve kararlılıkla harmanlanınca tarihte eşi benzeri görülmemiş bir istiklal destanına imza atıldı. Bu ruhla kazanılan Kurtuluş Savaşı, İstanbul’un Fethi’nden Malazgirt’e, Çanakkale’den Kut'ül Amare’ye kadar sayısız zaferlerle dolu tarihimizin altın sayfalarında şerefli yerini aldı.

İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu inançla; tarihin hiçbir döneminde esaret zilleti yaşamamış olan aziz milletimizden aldığı güç ve destekle Milli Mücadele'nin meşalesini 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktı.

Millî Mücadele ruhu, daha sonra varlık ve bekamıza kast eden iç ve dış saldırıların defedilmesinde de milletimize ilham verdi,  örnek oldu. Milletin iradesi ve vatanın bütünlüğüne kast eden hain FETÖ’ye karşı 15 Temmuz destanı da bu ruhla yazıldı. 

DHMİ olarak, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için azim ve kararlılıkla çalışıyor, ülkemizi dünyanın zirvesine taşıyan yolcu ve çevre dostu büyük proje ve eserlerle geleceğe yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın emsalsiz vizyonu ve Bakanlığımızın öncülüğünde havacılığın altın devri olan son 20 yılda, kuruluş olarak havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıyan büyük projeler ortaya koyarak bu başarıya katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Yenilikçi ruhumuz ve gençlik enerjimizle 2023 hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlerken, ülkemizin geleceği gençlerimize her alanda olanaklar sağlamak, daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için gayretle çalışıyoruz.

Bu düşüncelerle gençlerimiz ve aziz milletimizin “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER