Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
7.12.2023
Yazı Boyutu
A

YK BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN’İN 7 ARALIK ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ MESAJI



Cumhuriyet tarihinin en önemli ve büyük projelerini gerçekleştirerek Türkiye'nin dünya havacılığının liderliğine yükselmesine katkı sağlamanın gururu içindeyiz.

Her alanda olduğu gibi ulaştırma alanında da gerçekleştirilen atılımlarla havacılığın altın çağını yaşadığımız son 21 yılda; ülkemize, emsallerini her bakımdan geride bırakan, tüm dünyanın gıpta ile takip ettiği muhteşem havalimanları ve birbirinden güzel terminal binaları kazandırdık.

Dünya standartlarında hayata geçirdiğimiz bu mega projeler, yolcu ve çevre odaklı hizmet anlayışımızla dünyaya örnek olmamızı sağladı.

Son teknoloji ile donattığımız havalimanlarımızda, yolcularımızın konforu ve güvenliği her şeyin önünde tutuluyor. Uluslararası sivil havacılık otoritelerince takdirle karşılanan çalışma sistemimiz, havalimanlarımızın Avrupa ve dünya sıralamalarında pek çok kategoride zirvede yer almasını sağlıyor.

Dünyanın en iyisi, ülkemizin gururu İstanbul Havalimanı, Türkiye'mizin havacılıktaki yükselişinin bir kanıtı olarak göz kamaştırıyor.

Yaklaşık 1 milyon km²’lik Türk hava sahasını üstün bir başarı ile yöneten kuruluşumuz, hava seyrüsefer performansını en üst seviyede devam ettirmek için tüm faaliyetlerinde yolcu memnuniyetini ve verimliliği öncelikli ilke kabul etmektedir. Böylelikle hava seyrüsefer hizmetlerine ilişkin çok sayıda rekora imza atılmıştır.

Bunların yanında yerli ve millî proje ve sistemlerin ülkemizin refahı ve ekonomisine sunduğu büyük katkının bilinciyle, tamamen kendi imkânlarımızla geliştirdiğimiz proje ve sistemlerle dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli payımız bulunuyor.

Her yıl milyonlarca insanın; hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlayan havacılık, geleceğin ulaşım şekli olmaya devam edecek ve uluslararası ticaret ve turizmin gelişmesinde de önemli bir rol oynayacak. Türk havacılığının bir dünya markası olmasına katkı sağlayan DHMİ, daha büyük eser ve hizmetlerle geleceğe koşusunu kararlılıkla sürdürüyor.

Türkiye'nin her alanda aktif bir güç olarak küresel yükselişini ifade eden Türkiye Yüzyılı vizyonunda havacılığın taşıdığı önem açıktır; bu doğrultuda kuruluş olarak başarılarımızla yetinmeyip, bu vizyona yakışır daha büyük proje ve eserler için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Ülkemiz havacılığını dünya sivil havacılığında daha ileri noktalara taşımak için, yeni nesil teknolojik altyapılar, sürdürülebilirlik odaklı projeler ve uluslararası iş birliğini güçlendirecek adımlar atıyoruz.

Her türlü takdirin üzerinde bir fedakârlıkla mesai kavramı gözetmeksizin çalışan tüm sivil havacılık camiasının ve Kuruluşumuzu başarıdan başarıya koşturan değerli mesai arkadaşlarımın 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Hüseyin KESKİN
DHMİ YK Başkanı ve Genel Müdürü

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER