Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
30.03.2022
Yazı Boyutu
A

YK BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN DHMİ KONGRE MERKEZİ’NDE DEVAM EDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI



Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin, DHMİ Esenboğa Havalimanı Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı ve Protokol Kuralları Eğitimi’ne katıldı. Toplantıda YK Üyesi ve Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ateş ve Fatih Çakmak, Genel Müdür Yardımcıları Erhan Ümit Ekinci ve Enes Çakmak,  Daire Başkanları, Havalimanı Başmüdürleri ve Havalimanı Müdürleri de hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin, geçtiğimiz cuma günü Tokat Havalimanı’nı hizmete açmanın sevinci içerisindeyken, şimdi de Antalya Havalimanı Projesi Kamu-Özel İşbirliği ihalesinin 1 milyar 812 milyon 500 bin avro + KDV’lik ilk kira taksitinin DHMİ’ye ödendiğini belirterek “bu süreç, en başta kuruluşumuzun, Genel Müdür Yardımcılarımızın desteği ve tüm birimlerimizin gayreti ile; sonuçta elde edeceği kurum ve ülke menfaatini bilerek başladığı, ilk günden itibaren şeffaf bir şekilde ve ekip dayanışması içerisinde yürüttüğü bir süreçti” dedi.

Bu başarının, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının izlediği politikalara duyulan güvenin bir işareti olduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz Keskin, projenin ihale sürecine tüm dünyadan pek çok ülkenin dâhil olduğunu ve ihalenin sıkı bir rekabet ile geçtiğini belirtti.

Keskin, “Göğsümüzü kabartan bu projede hazine ve yolcu garantisi yok. 5 yıl sonra başlayacak işletme süresi için şimdiden, eski paraya göre Türk Lirası ile yaklaşık 32 katrilyon ödeme aldık. Bunun yanında 765 milyon avro yatırım gerçekleştirilecek. Antalya’nın inşaatı şu anda ilerliyor; bugün itibarıyla yüzde 4 seviyesine ulaştı” dedi.

Hizmet verdiği yolcu sayısı açısından dünyanın en hızlı büyüyen bölgesel turistik havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve geliştirilmesinin, Türkiye’nin turizm potansiyelinin hakkıyla gerçekleşmesi için elzem olduğunun altını çizen Keskin, “Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan gerçekleştirilecek olan bu proje, kuruluşumuza ve ülkemize daha pek çok açıdan kazanç sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Kuruluşumuzun bu başarılara ulaşmasında her kademeden çalışanların büyük emeklerinin olduğunu belirten Keskin: “Gerek çalışma arkadaşlarımızla gerekse havalimanlarımızda ağırladığımız, misafirimiz olan yolcularımızla ilişkilerimiz nezaket kuralları çerçevesinde olmalıdır. Birkaç gündür devam eden bu eğitimle amaçladığımız, bu yetenekleri daha da geliştirmek” şeklinde konuştu.

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER