Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
20.10.2023
Yazı Boyutu
A

YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN'İN “20 EKİM DÜNYA HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ GÜNÜ” MESAJI



Cumhuriyetimizin 100. yılını; özellikle son yirmi bir yılda gerçekleştirilen atılımlarla sivil havacılığımızın çağ atlamasında ve Türk havacılığının dünyanın zirvesine yerleşmesinde öncü rol oynayan bir kuruluş olarak kutlayacak olmanın gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçiren Kuruluşumuz; ülkemizi, her bakımdan rakiplerini geride bırakan yolcu ve çevre dostu havalimanlarıyla donatmanın yanı sıra ürettiği yerli ve millî sistemler, dijital dönüşüme entegrasyonu kolaylaştıran yenilikçi uygulamalarla her zaman daha büyük başarıları amaçlayarak geleceğe koşusuna devam ediyor.

Türkiye’nin parlayan yıldızı DHMİ olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda, bu vizyona layık yeni eserlerle birlikte havalimanlarımızın işletilmesi ve hava sahamızın yönetiminde sunduğumuz hizmetlerin kalitesini daima artırma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

2023 yılının ilk 9 ayında; sayısı 165 milyonu geçen yolcularımızı, çağın gerekliliklerini en iyi şekilde karşılayan havalimanlarımızda ağırladık; havalimanlarımız Avrupa’da ve dünyada çeşitli kategorilerde zirveye yerleşirken saygın hava yolu şirketlerince daima güven duyulan, tercih edilen hava sahamız bu statüsünü korudu ve yükseltti. Tüm dünyanın imrenerek takip ettiği başarılarımız, hava trafik kontrolörlerimizin ve her kademedeki tüm mesai arkadaşlarımızın ortak akıl ve ekip ruhuyla, fedakârca yürüttüğü çalışmalar neticesinde elde edildi.

Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşıyan büyük DHMİ ailesinin kıymetli birimleri; Yaklaşma Kontrol Ünitelerinde, Meydan Kontrol Kulelerinde ve Hava Trafik Kontrol Merkezinde 7/24 görev yapan hava trafik kontrolörlerimizin "20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü"nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü

 

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER