Oturum Aç

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

100 Logo TY Logo
red Logo
Görme Engelliler Sayfası
31.12.2022
Yazı Boyutu
A

YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜMÜZ HÜSEYİN KESKİN'İN YENİ YIL MESAJI



Türkiye; son 20 yılda hayata geçirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri ve göz kamaştıran yatırımları ile küresel havacılığın merkezi haline geldi.
 
Havacılığın altın çağı olarak nitelendirilen bu dönemde kuruluşumuz, yurdun dört bir yanına inşa ettiği, teknolojik altyapısı ve mimari özellikleriyle rakiplerine fark atan yolcu ve çevre dostu havalimanları; yerli ve millî imkânlarla geliştirdiği proje ve sistemleri ile tüm dünyada adından söz ettiren başarılar kazandı.
 
Gerçekleştirdiğimiz büyük atılımlarla dünyanın zirvesine taşıdığımız havacılığımız, 2022 yılında da gelecek hedeflerine koşusunu tüm kararlılığıyla sürdürdü.
 
DHMİ’yi küresel havacılığın zirvesine taşıyan bu başarılar rakamlara yansıdı. Havalimanlarımızda gerçekleşen yolcu ve uçak trafiklerinde rekor artış yaşandı. 2022 yılının ilk 11 ayında 169 milyon 450 bin 512 yolcuya, 1 milyon 738 bin 608 uçağa hizmet verildi.
 
Dünyada örnek olarak gösterilen, ülkemizi küresel havacılığın zirvesine taşıyan İstanbul Havalimanı, bir taraftan aldığı ödüllerle başarılarını taçlandırırken diğer taraftan yolcu trafiği bazında üst üste elde ettiği uluslararası birinciliklerle Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında zirvedeki yerini yıl boyunca korudu.
 
Geride bıraktığımız yılda elde ettiklerimizle yetinmeyip daha büyük hedefleri gerçekleştirme azmiyle ülkemize kazandırdığımız muhteşem eserlerin açılışını gerçekleştirdik. Tüm yurdu ağ gibi saran havalimanları zincirine yeni halkalar ekledik.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılan, Tokat ve Rize Artvin Havalimanlarını ülkemize kazandırdık. 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Havalimanı’nda tüm yolcularımıza en üst düzeyde konfor sağlarken, Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nı göz kamaştırıcı yerel mimarisi ve modern çehresiyle yolcularımızın hizmetine sunduk.
 
2023’e girme arifesinde Amasya Merzifon Havalimanı’nın yenilenen terminal binasını şehzadeler şehri Amasya’ya ve ülkemize kazandırdık. Geçtiğimiz yıllarda temelleri atılan Malatya ve Kayseri Havalimanları yeni terminal binalarının çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bölgeyi yeni bir havacılık merkezi haline getirecek altyapı çalışmaları tamamen biten, üstyapı çalışmalarının da süratle devam ettiği Çukurova Havalimanı’nı da yeni yılda halkımızın hizmetine açacağız.
 
2022, bir yandan yeni proje ve üstün hizmet anlayışıyla zirvedeki yerimizi perçinlediğimiz, bir yandan da tarihimizin en büyük, en kârlı kiralama ihalelerinden birinin daha gerçekleştirildiği bereketli bir yıl oldu. Aralık 2021'de gerçekleştirilen Antalya Havalimanı’nın kapasite artırımı ve kiralama ihalesindeki başarımızı bu yıl yaptığımız Esenboğa Havalimanı ihalesiyle taçlandırdık.
 
Esenboğa Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllık işletme hakkı için açık, şeffaf bir ihale gerçekleştirdik. Sözleşmenin imzalanmasını müteakip ihaleyi kazanan firma tarafından KDV dâhil 560 milyon 500 bin euro tutarındaki 25 yıllık kira bedelinin KDV hariç %25’i olan 118 milyon 750 bin euro 90 gün içinde kuruluşumuza, devletimize peşin ödenecek.
 
Tüm bunlarla birlikte, teknoloji tüketen değil üreten ülke olma gayesiyle çalışmalarını yürüten kuruluşumuz, sivil havacılıkta önemli rolü olan sistem ve cihazları geliştirirken yerlilik ve millîliğe büyük önem veriyor. Bu kapsamda, fikri ve sınai mülkiyet hakları kuruluşumuza ait olan ve tamamen Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve millî Ar-Ge projelerinden Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) yapılan satış sözleşmesiyle artık Azerbaycan hava sahasında hizmet verecek.
 
Yönetimsel başarı, gayret, fedakârlık ve ekip ruhuyla dünya sivil havacılığı nezdinde saygı uyandıran, gıpta edilen, örnek alınan bir noktaya taşıdığımız Türk havacılığını, daha büyük başarılara ulaştırma gayreti ve heyecanı ile yeni yılı karşılıyoruz.
 
Ülkemizin 100. yılını da kutlayacağımız yeni yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşsiz öngörüsü ile oluşturulan, ülkemizi bölgesel ve küresel liderlik konumuna taşıyacak "Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda kuruluşumuzu daha da güçlü bir noktaya taşımak için gayretlerimiz azim ve kararlılıkla devam edecek. İnşallah çevre ve insan odaklı yatırımlarımızla hizmet kalitemizi daha üst sıralara çıkararak, Türkiye’nin sivil havacılığın lideri olma vasfını sürdüreceğiz.
 
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimizde bizlere yol gösteren, ufkumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımıza, desteklerini esirgemeyen Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza şükranlarımı sunuyor, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza ve havalimanlarımızı tercih eden milyonlarca misafirimize teşekkür ediyorum.
 
Yeni yılın tüm dünyaya başta sağlık olmak üzere afiyet, huzur ve mutluluklar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah hep birlikte nice başarı dolu yıllara…
 

 

Hüseyin KESKİN
DHMİ YK Başkanı ve Genel Müdürü

App img

DHMİ Mobil Uygulaması

DHMİ Mobil uygulamasını ÜCRETSİZ İndirin

  • HABERLER VE
    DUYURULAR
  • İHALE İLANLARI
  • DHMİ TV
  • PROJELER
  • İLETİŞİM
  • ÇEK GÖNDER